japon forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Japonya'da Türk'e araştırma ödülü

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PiNaTSu

PiNaTSu


Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 36
Nerden : JaPoNYa

Japonya'da Türk'e araştırma ödülü Empty
MesajKonu: Japonya'da Türk'e araştırma ödülü   Japonya'da Türk'e araştırma ödülü Icon_minitimePerş. 02 Ekim 2008, 10:36

Medicana Hastaneler Grubu Göğüs Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yalçın Karakoca'nın 2.5 yıl önce akciğer kanserli hastaların yaşam kalitesini ve ömrünü uzatmak için kendi geliştirdiği "Resector Balloon" adlı çalışması Japonya'da bin 300'den fazla araştırmacının katıldığı Dünya Bronkoloji Kongresi'nde Genç Araştırmacı ödülünü kazandı.

30 Mart - 2 Nisan 2008 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 15. Dünya Bronkoloji Kongresi'ne katılan Prof.Dr.Yalçın Karakoca ve ekibi kongrede sundukları "Therapeutic Bronchoscopic Intervention with Resector Baloon" isimli çalışmayla kongre bilimsel komitesi tarafından ödüle değer görüldü.

1 Nisan 2008 tarihinde düzenlenen bir törenle 3 kişiye verilen Genç Araştırmacı Ödülü (Young Investigators' Award) Prof.Dr.Karakoca ve ekibine verildi.

"Therapeutic Bronchoscopic Intervention with Resector Baloon" çalışmasını Medicana Hastaneler Grubu'na başladıktan sonra geliştirdiğini söyleyen Prof.Dr.Yalçın Karakoca, "Bu yöntem tamamen benim geliştirdiğim ve patenti bana ait olan bir yöntem. Dünyada başta Amerika olmak üzere birçok ülkeden talep geldi. Çok yakında FDI onayı çıkacak. Amerika'dan 12 üniversite hastanesinden çalışmayı birlikte yapalım diye bana teklif geldi. Bende 1,5 yıldır burada hastalarıma bu yöntemi uyguluyorum. Akciğer kanserinde yaşam süresini uzatan solunum yollarını açan bir yöntem. Akciğer kanseri hastalarının yüzde 75'i soluk borusu tıkandığı için ortaya çıkıyor ve hasta ortalama 7 ay gibi bir sürede ölüyor. Soluk borusunu açma işi akciğer kanseri hastalarında yapılan en önemli aşamadır. Bu yöntemle hastaların yaşam sürelerinin ortalama 24 aya çıktığını gördük. Kemoterapi ve radyoterapiyle ömür uzatmak akciğer kanseri hastalarında bana göre mümkün değil. Akciğer kanseri hastalarında radyoterapi ve kemoterapinin etkili olması için soluk borusunun açılması gerekir" dedi.

Uluslararası katıldıkları tüm kongrelerden sonra kendisine ve ekibine adeta birlikte çalışmak için teklif yağdığını da sözlerine ekleyen Prof.Dr.Karakoca, "Bu teknik yemek, soluk, prostat ve idrar yolu ile damarlarda da işe yarayan bir teknik. Damarın içini açıyor. Bu ürüne dünyanın heryerinden talep var. Amerika'dan Mısıra kadar aklınıza gelebilecek heryerden birlikte çalışmak için teklif geliyor. Ürünün patenti dünyada sadece bana ait. Üzerinde 2,5 yıl çalışarak geliştirdiğim bir üründür. Bu çalışmamı da Medicana Hastaneler Grubu'na borçluyum" diye konuştu.
kaynak ordukent
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Japonya'da Türk'e araştırma ödülü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Japonyada is ve oturum

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Japonyada Günlük Yaşam :: Japonyadan Haberler-
Buraya geçin: