Japonya’da tüm dünyanın büyük tepkisini çekmesine rağmen her yıl girişilen Yunus balığı katliâmı başladı. Yılda yaklaşık 20 bin Yunus balığının katledildiği bu mevsimde, Japon balıkçılar hükümetten aldıkları izinle tepkilere aldırmadan katliâmı sürdürüyor.
Çevreciler ve hayvanları koruma dernekleri ise çaresiz. Tıpkı İspanya’da yapılan ve hayvanların işkenceyle öldürüldüğü boğa güreşleri gibi. Hayvanları koruma dernekleri ve çevreciler Japonya’nın Almanya da dahil olmak üzere birçok ülkeye sattığı Yunus etinin zehirli olduğunu belirtiyorlar ve yenmemesini tavsiye ediyorlar.Yunusların çevre kirlenmesi sebebiyle hastalandığını belirten uzmanlar, etinin de insana zararlı olduğuna dikkat çekiyorlar. Yunusları korumakla ismi ön plâna çıkan çevreci ve hayvansever Richard O’Barry, Japonya’nın bu katliâma izin vermesinin büyük bir skandal olduğunu söyledi.
Japon balıkçılar, Yunuslardan bazılarını seçerek akvaryumda beslemek isteyenlere büyük paralar karşılığında satıyor. İlkel av metotlarıyla Yunusları köşeye sıkıştıran ve vahşice katleden Japon balıkçılar bunları başta Avrupalılar olmak üzere dünyanın birçok ülkesine satarak önemli ölçüde gelir elde ediyorlar.