japon forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Japon Soslu Tavuk Sis(Yakitori)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PiNaTSu

PiNaTSu


Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 36
Nerden : JaPoNYa

Japon Soslu Tavuk Sis(Yakitori) Empty
MesajKonu: Japon Soslu Tavuk Sis(Yakitori)   Japon Soslu Tavuk Sis(Yakitori) Icon_minitimePerş. 09 Ekim 2008, 19:28

Malzemeler
4 adet tavugun ust but kismi
1 demet taze sogan
100ml
soya sosu
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi bal
Cop sis


Soya sosu,limon suyu,bal bir tencerede karistirilarak bir sos hazirlanir.(yakitori sosu) Hazirlanan sosun bir kismi ayrilir.Kalan sos 150-180 derecelik isitilmis firinda hafif pismek uzere birakilir.Buarada Tavuklar kare seklinde kesilir.Cop sislere bir sira tavuk birsira sogan olmak uzere dizilir. Firinda isittigimiz sosun icinde 10 dakika kadar birakilarak marine edilir.Daha sonra tavuklar izgara yapilir yada kizartilir(cok az yag yada hic yag konmadan) Pilav ve ayirilan sosla beraber servis yapilir. Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Japon Soslu Tavuk Sis(Yakitori)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yakitori
» Tavuk Sote Tarifi
» <3 Japon Forum <3
» Japon Gelenekleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: