japon forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Udon

Aşağa gitmek 
+2
efsane
PiNaTSu
6 posters
YazarMesaj
PiNaTSu

PiNaTSu


Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 36
Nerden : JaPoNYa

Udon Empty
MesajKonu: Udon   Udon Icon_minitimePerş. 09 Ekim 2008, 14:21

Udon’da aynı soba gibi servis yapılır. Buğday unundan imal edilir. Fakat soba’dan daha kalın ve daha açık renktedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
PiNaTSu

PiNaTSu


Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 36
Nerden : JaPoNYa

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimePerş. 09 Ekim 2008, 18:55

Udon Udon10
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
efsane

efsane


Mesaj Sayısı : 360
Kayıt tarihi : 28/03/09

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimePtsi 27 Nis. 2009, 21:45

ana bizim ekmek makarnasina udon demisler ya ac karnina ben burlara bakmim ya
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
shirayuri

shirayuri


Mesaj Sayısı : 2306
Kayıt tarihi : 09/03/09
Yaş : 40

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeSalı 28 Nis. 2009, 14:17

kız burda da satılıyor udon hiç görmedin mi?
hemde böyle paketlerde satılıyor sanki pişmiş gibi görünüyor gerçi son zamanlarda burda herşeyin hazırı moda oldu, önceden pişirilmiş spagetti, pizza, ne bileyim çeşitli yemekler... bir mikrofırına at tamamdır...
ama bu önceden pişirilmiş udon değil galiba, taze makarna gibi herhalde, ben hiç almadım bilmiyorum o yüzden sen yeniden pişiriyorsun galiba.
taze yumuşak makarna kurutulmamış yani, japon - çin marketine gir hemen bulursun Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
halitosan

halitosan


Mesaj Sayısı : 1009
Kayıt tarihi : 19/02/08
Yaş : 43

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeSalı 28 Nis. 2009, 18:27

üzerine kızarmış karidesle harika oluyor... Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
efsane

efsane


Mesaj Sayısı : 360
Kayıt tarihi : 28/03/09

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeSalı 28 Nis. 2009, 22:18

ee anam da yapiyo bildigimiz eriste istacikin



hic karides yemedim ben normal baliktan haric hic bisi yiyemiyorum hatta sushiinin ikinci parcasindan sonra bile maf oldum bi hafta kendime gelemedim hala düsündükce midem bulaniyo anacim nasil yiyolar cig baligi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
shirayuri

shirayuri


Mesaj Sayısı : 2306
Kayıt tarihi : 09/03/09
Yaş : 40

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeÇarş. 29 Nis. 2009, 11:25

ben hiç ev eriştesi yemedim.
annem de aynen benim gibi pek beceriklidir de Udon 654939
anasına bak kızını al dememişler boşuna (annem duymasın öldürür beni Udon 654939 )

aa ben severim karides, özellikle bizim evde pek fazla karidesli yemek yapılmadığından değişik geldiği için seviyorum herhalde...
bir gün deneyeceğim kızarmış karidesli udon nasıl oluyormuş, eminim çok lezzetlidir Udon 455336 canım çekti valla
tavsiye için tşk halitosan Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
halitosan

halitosan


Mesaj Sayısı : 1009
Kayıt tarihi : 19/02/08
Yaş : 43

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeÇarş. 29 Nis. 2009, 20:29

karides çok güzel arkadaşlar.imkanınız olursa yiyin derim.japonlarda tempura diye yağda kızartılmış yemekleri war.hamur bulanıp kızartılıyor.udon üzerine konuyor .çok süper.efsane sushi deneyimin kötü olmuş senin. alışmaya bağlı birazda çiğ balık olayı.
senin anlattığın kadar durum vahim olmaz yani her zaman.
rica ederim merry bi gün dene gittin resturantta
tempura udon istiyorum de. Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
efsane

efsane


Mesaj Sayısı : 360
Kayıt tarihi : 28/03/09

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeÇarş. 29 Nis. 2009, 21:31

kimseye korkutmamak icin sadece sushi yedikten sonra benden cekilen resmimi koymuyorum tamam karidesi denicem ama.

Merry bende eriste cok ben sana yaparim sen gel yeterki gel artik bi yanima alalalalalalalalallalalalalla
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
halitosan

halitosan


Mesaj Sayısı : 1009
Kayıt tarihi : 19/02/08
Yaş : 43

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeÇarş. 29 Nis. 2009, 22:10

benim avartar daki karideslerden
merry ziyarete git artık ya efsaneyi kızdırma alalalllalalalala Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
efsane

efsane


Mesaj Sayısı : 360
Kayıt tarihi : 28/03/09

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeÇarş. 29 Nis. 2009, 22:13

ya ama halitosan ya o karideslerin kafasinla kkzartiyolarar demi bide baksana kuyruguda var daha ya Udon 57288

ben gözümü kapatim en iyisi merry de yetirtsin bana belki görmeyince tipini hosuma gider tadi sonra yiyebilriim ne zormus ya bu balik yeme isi yoruldum ya nasil yiyebilrim diye düsünürken
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Orihara Maya
☆akailili-sensei☆
Orihara Maya


Mesaj Sayısı : 5689
Kayıt tarihi : 10/02/08
Yaş : 37

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeÇarş. 29 Nis. 2009, 23:35

Ben balik sevmem ama sushi yemeye basladigimdan beri çig balik hastasi oldum Smile
Udon'la ramen arasindaki farki ögrenebilir miyim bu arada? Tek fark kalinlik mi?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
shirayuri

shirayuri


Mesaj Sayısı : 2306
Kayıt tarihi : 09/03/09
Yaş : 40

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimePerş. 30 Nis. 2009, 13:32

ben karides alacaksam yine tembellik edip dondurulumus daha önceden temizlenmisini alirim herhalde Rolling Eyes
efsane gelecegim de sen bir karar ver bana ne yapacaksin yemek ona göre kendimi hazirlayayayim Very Happy
evet akailili bende merak ettim, udon ve ramen arasindaki fark nedir???
galiba tahminimce kalinligin yani sira ramen yemegin ismi ama udon makarna cesidinin ismi (mi acaba Udon 491370 )
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
PiNaTSu

PiNaTSu


Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 36
Nerden : JaPoNYa

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimePerş. 30 Nis. 2009, 16:07

udon digerlerine gore kalın oluyor buğday unu tuz ve su karışımı ile elde edilen makarna hamurundan oluyor hamurun icinde yumurta olmuyor yazları soguk tercih ediliyor sıcak corbanın icindede yeniliyor soba makarnası udondan hem içerik ve hem de kesilme şekli olarak farklı kara bugdaydan yapılıyor rengı gri gibi oluyor sıcak ve soguk yeniliyor ramen ise yumurtayla yapılıyor arasındaki fark bu hem hamuru farklı hem tuketim sekli hemde kesimi yapılısı farklı Very Happy

yazın sıcaklarda soguk soguk soba kışında soguklarda sıcak sıcak ramen 1 numara oluyor bence cheers
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
halitosan

halitosan


Mesaj Sayısı : 1009
Kayıt tarihi : 19/02/08
Yaş : 43

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimePerş. 30 Nis. 2009, 17:30

pinatsu çok güzel açıklamış.
efsane karidesin kafası kesiliyor ,temizleniyor kafasını ve kuyruğunu yemiyorsun .
bu kadar korkma Smile
ramen çin mutfağından gelme japon mutfağına .evet kışın sıcak ramen süper oluyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
shirayuri

shirayuri


Mesaj Sayısı : 2306
Kayıt tarihi : 09/03/09
Yaş : 40

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimePerş. 30 Nis. 2009, 20:00

aa simdi anladim, Udon 235242 cok sagolun bir soru isaretini daha siliyorum kafamdan,
yüzbinlerce soru isaretinden birisini Udon 654939
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
japaaneese_finland_korea

japaaneese_finland_korea


Mesaj Sayısı : 36
Kayıt tarihi : 22/07/10
Yaş : 28

Udon Empty
MesajKonu: Geri: Udon   Udon Icon_minitimeCuma 23 Tem. 2010, 14:09

güzel gözüküyor Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Udon
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Nabeyaki udon

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri-
Buraya geçin: