japon forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sushi

Aşağa gitmek 
+28
shinkansen
japaaneese_finland_korea
Rosechi
KiyoKa ChaN
shirayuri
WhiteAngelboy18
Orihara Maya
animeStyle
asia_mizuki
albertine
PiNaTSu
SnoK
..ToMoKo..
hokkyokusei
Nodame^^
El Mariko
diaboliksword
Tao Ren
theiklima
sui-chan
halitosan
ladonna
ninjin
umi
Aoi
Admin
Desire
ChunLiFan
32 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3
YazarMesaj
japaaneese_finland_korea

japaaneese_finland_korea


Mesaj Sayısı : 36
Kayıt tarihi : 22/07/10
Yaş : 28

Sushi - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Sushi   Sushi - Sayfa 3 Icon_minitimeCuma 23 Tem. 2010, 13:32

güzel gözüküyor ama çiğ balık biraz iştahımı kaçırıyor :/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
shinkansen

shinkansen


Mesaj Sayısı : 8
Kayıt tarihi : 26/07/10

Sushi - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Sushi   Sushi - Sayfa 3 Icon_minitimeÇarş. 28 Tem. 2010, 19:27

yanında yesil cayla super gidiyor. Samon favorimdir. Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
-Mika-

-Mika-


Mesaj Sayısı : 38
Kayıt tarihi : 29/06/10

Sushi - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Sushi   Sushi - Sayfa 3 Icon_minitimeC.tesi 07 Ağus. 2010, 18:48

Çiğ balık meselesi benim de kafamı kurcalıyor aslında ama ben meraklı ve cesaretli olduğum için kesinlikle yiyeceğim Very Happy
Fotoğraflar çok güzel, teşekkürler Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Zatoichi

Zatoichi


Mesaj Sayısı : 249
Kayıt tarihi : 20/04/10
Yaş : 40

Sushi - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Sushi   Sushi - Sayfa 3 Icon_minitimePerş. 18 Kas. 2010, 12:26

Sushi bilinen şekliyle Japonya'da geliştirilen bir yemek kültürü. Ama bu tabii ki bu yemek
marjinal bir fikir olarak icad edilmedi. Peki Sushi nasıl keşfedilmişti?!

Yüzyıllar boyunca güneydoğu Asya ülkelerinde deniz ve balık ürünleri yaygın bir şekilde tüketiliyordu.
Deniz kıyısındaki bölgeler oldukça şanslıydı ve balığı taze taze pişirip yiyebiliyorlardı.
İç bölgelerdeki halkın böyle bir şansı yoktu.
Balığın günler süren ulaşımında bozulmayacak şekilde muhafaza edilmesi gerekiyordu.
İşte bunun için geliştirilen yöntem, çiğ balığın tuz'a ve sirke'ye yatırılıp pirinçle kaplanmasıydı. Bu şekilde saklanan balığın üzerindeki pirinç bir süre sonra fermente olup ekşimeye başlıyordu. Balık ne zaman yenecekse, üzerindeki pirinç sıyrılıp atılıyor ve balık çeşitli şekillerde pişiriliyordu.
Japonya'da balığın bu şekilde muhafaza yöntemi VIII. yüzyılda keşfedildi. Diğer yandan Japonların israfı sevmemesi ve pirince olan düşkünlükleri, balıkla birlikte koruma için kullanılan pirincin de yenilmesi fikrini doğurdu.
Tabiiki uzun bir deneme-yanılma yöntemlerinden sonra bu pirinç ve balık karışımı mükemmelleştirildi ama balık hala çeşitli yöntemlerle az yada çok pişiriliyordu.
1800'lerin başında, o tarihlerde adı Edo olarak bilinen Tokyo'da Yohei Hanaya isimli bir şef, işlettiği Sushi dükkanında yemeklerinin hazırlığını uzun süre bekleyen müşterileri'nin şikayetlerini önleyebilmek için servisi en hızlı yapılacak hale getirdi... ve böylece dünyadaki ilk fast-food icat edilmiş oldu.

(Not: Sushi kelimesinin önüne sesli harfle biten bir sıfat yada isim gelirse ''Zushi'' olarak okunur yada söylenir.)

II.Dünya savaşı'ndan sonraki yıllarda Japonya'nın her yerinde sayısı giderek artan Sushi büfelerinde Sushi'nin farklı çeşitleri yaratıldı ve türleri artmaya başladı.
1980'lerden itibaren de özellikle Amerika'nın Japon nüfusu bol olan Batı kıyılarından başlayarak Avrupa ve tüm dünya'ya hızla yayılmaya başlamıştır.

Domo.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tugsat

tugsat


Mesaj Sayısı : 47
Kayıt tarihi : 27/03/10
Yaş : 42

Sushi - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Sushi   Sushi - Sayfa 3 Icon_minitimeSalı 30 Kas. 2010, 15:04

Çiğ balık yeeemem yedirtmem Very Happy Ne gerenk var ateş varken Very Happy:DD:D
Ayrıca Japon yemeklerini hiç özenmem Very Happy:D Adamlar küçücük yerde yaşıyorlar. Hayvancılık desen 0. E halk nasıl beslenecek.. Tabiki bu tür yollara başvuracaklar.Ama benim yurdum öylemi Allah'a şükür.Hayvancılıkta var tarımda..Kurufasülyem var pilavım var.Cağ kebabım var.Künefem var.. Hadi afiyet olsun Very Happy:D:D
Bu arada bizim yurdumuzdada çiğ balık olarak bir yemek var.Sivas'a ait olmalıydı balık tuzlama deniyor.Ama o sushiler gibi direk çiğ balık değil Very Happy Büyük kaya tuzları içinde hamsi balıkları marine ediliyor günlerce.Tuz o balıkları bir nebze pişirmiş oluyor..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Zatoichi

Zatoichi


Mesaj Sayısı : 249
Kayıt tarihi : 20/04/10
Yaş : 40

Sushi - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Sushi   Sushi - Sayfa 3 Icon_minitimeÇarş. 16 Şub. 2011, 10:26

İstanbul, İstiklal caddesindeki Tokyo Restaurant & Sushi Bar gerçekten iyi bir yer.
Üstelik hergün 15:00-17:00 arasında (Happy Hour Sushi) %20 indirim yapıyor.
Mekan'da, bambu döşemeleri ile kaplı yer sofraları, Tatami odaları yer alıyor.
Baş aşçı Yut San'ı da 合気 bünyesine çekmeye çalışıyorum ama bir türlü başaramadım. Very Happy

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ANDYMION

ANDYMION


Mesaj Sayısı : 17
Kayıt tarihi : 22/02/11
Yaş : 27

Sushi - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Sushi   Sushi - Sayfa 3 Icon_minitimePerş. 24 Şub. 2011, 19:01

Yav bu adamlar çiğ çiğ balık yiyor bagırsakta kurt yapar vallahi !!! Mad silent silent
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Zatoichi

Zatoichi


Mesaj Sayısı : 249
Kayıt tarihi : 20/04/10
Yaş : 40

Sushi - Sayfa 3 Empty
MesajKonu: Geri: Sushi   Sushi - Sayfa 3 Icon_minitimeÇarş. 29 Mart 2017, 12:36

Sushi Co. Bayiilikleri ise tam bir Trajedi.
Kimseyi suçlamıyorum ama, alakasız insanların işlettiği yerler maalesef Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sushi
Sayfa başına dön 
3 sayfadaki 3 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3
 Similar topics
-
» sushi
» Sushi
» Sushi ile Van Gogh tablosu
» Dead Sushi - んだ寿
» japonlarin sushi yeme gelenegi ve hashi kullanimi- parodi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri-
Buraya geçin: