| Udon | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
PiNaTSu
Mesaj Sayısı : 500 Kayıt tarihi : 11/09/08 Yaş : 36 Nerden : JaPoNYa
| Konu: Udon Perş. 09 Ekim 2008, 14:21 | |
| Udon’da aynı soba gibi servis yapılır. Buğday unundan imal edilir. Fakat soba’dan daha kalın ve daha açık renktedir. | |
|
| |
PiNaTSu
Mesaj Sayısı : 500 Kayıt tarihi : 11/09/08 Yaş : 36 Nerden : JaPoNYa
| Konu: Geri: Udon Perş. 09 Ekim 2008, 18:55 | |
| | |
|
| |
efsane
Mesaj Sayısı : 360 Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Geri: Udon Ptsi 27 Nis. 2009, 21:45 | |
| ana bizim ekmek makarnasina udon demisler ya ac karnina ben burlara bakmim ya | |
|
| |
shirayuri
Mesaj Sayısı : 2306 Kayıt tarihi : 09/03/09 Yaş : 40
| Konu: Geri: Udon Salı 28 Nis. 2009, 14:17 | |
| kız burda da satılıyor udon hiç görmedin mi? hemde böyle paketlerde satılıyor sanki pişmiş gibi görünüyor gerçi son zamanlarda burda herşeyin hazırı moda oldu, önceden pişirilmiş spagetti, pizza, ne bileyim çeşitli yemekler... bir mikrofırına at tamamdır... ama bu önceden pişirilmiş udon değil galiba, taze makarna gibi herhalde, ben hiç almadım bilmiyorum o yüzden sen yeniden pişiriyorsun galiba. taze yumuşak makarna kurutulmamış yani, japon - çin marketine gir hemen bulursun | |
|
| |
halitosan
Mesaj Sayısı : 1009 Kayıt tarihi : 19/02/08 Yaş : 43
| Konu: Geri: Udon Salı 28 Nis. 2009, 18:27 | |
| üzerine kızarmış karidesle harika oluyor... | |
|
| |
efsane
Mesaj Sayısı : 360 Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Geri: Udon Salı 28 Nis. 2009, 22:18 | |
| ee anam da yapiyo bildigimiz eriste istacikin
hic karides yemedim ben normal baliktan haric hic bisi yiyemiyorum hatta sushiinin ikinci parcasindan sonra bile maf oldum bi hafta kendime gelemedim hala düsündükce midem bulaniyo anacim nasil yiyolar cig baligi | |
|
| |
shirayuri
Mesaj Sayısı : 2306 Kayıt tarihi : 09/03/09 Yaş : 40
| Konu: Geri: Udon Çarş. 29 Nis. 2009, 11:25 | |
| ben hiç ev eriştesi yemedim. annem de aynen benim gibi pek beceriklidir de anasına bak kızını al dememişler boşuna (annem duymasın öldürür beni ) aa ben severim karides, özellikle bizim evde pek fazla karidesli yemek yapılmadığından değişik geldiği için seviyorum herhalde... bir gün deneyeceğim kızarmış karidesli udon nasıl oluyormuş, eminim çok lezzetlidir canım çekti valla tavsiye için tşk halitosan | |
|
| |
halitosan
Mesaj Sayısı : 1009 Kayıt tarihi : 19/02/08 Yaş : 43
| Konu: Geri: Udon Çarş. 29 Nis. 2009, 20:29 | |
| karides çok güzel arkadaşlar.imkanınız olursa yiyin derim.japonlarda tempura diye yağda kızartılmış yemekleri war.hamur bulanıp kızartılıyor.udon üzerine konuyor .çok süper.efsane sushi deneyimin kötü olmuş senin. alışmaya bağlı birazda çiğ balık olayı. senin anlattığın kadar durum vahim olmaz yani her zaman. rica ederim merry bi gün dene gittin resturantta tempura udon istiyorum de. | |
|
| |
efsane
Mesaj Sayısı : 360 Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Geri: Udon Çarş. 29 Nis. 2009, 21:31 | |
| kimseye korkutmamak icin sadece sushi yedikten sonra benden cekilen resmimi koymuyorum tamam karidesi denicem ama.
Merry bende eriste cok ben sana yaparim sen gel yeterki gel artik bi yanima alalalalalalalalallalalalalla | |
|
| |
halitosan
Mesaj Sayısı : 1009 Kayıt tarihi : 19/02/08 Yaş : 43
| Konu: Geri: Udon Çarş. 29 Nis. 2009, 22:10 | |
| benim avartar daki karideslerden merry ziyarete git artık ya efsaneyi kızdırma alalalllalalalala | |
|
| |
efsane
Mesaj Sayısı : 360 Kayıt tarihi : 28/03/09
| Konu: Geri: Udon Çarş. 29 Nis. 2009, 22:13 | |
| ya ama halitosan ya o karideslerin kafasinla kkzartiyolarar demi bide baksana kuyruguda var daha ya ben gözümü kapatim en iyisi merry de yetirtsin bana belki görmeyince tipini hosuma gider tadi sonra yiyebilriim ne zormus ya bu balik yeme isi yoruldum ya nasil yiyebilrim diye düsünürken | |
|
| |
Orihara Maya ☆akailili-sensei☆
Mesaj Sayısı : 5689 Kayıt tarihi : 10/02/08 Yaş : 37
| Konu: Geri: Udon Çarş. 29 Nis. 2009, 23:35 | |
| Ben balik sevmem ama sushi yemeye basladigimdan beri çig balik hastasi oldum Udon'la ramen arasindaki farki ögrenebilir miyim bu arada? Tek fark kalinlik mi? | |
|
| |
shirayuri
Mesaj Sayısı : 2306 Kayıt tarihi : 09/03/09 Yaş : 40
| Konu: Geri: Udon Perş. 30 Nis. 2009, 13:32 | |
| ben karides alacaksam yine tembellik edip dondurulumus daha önceden temizlenmisini alirim herhalde efsane gelecegim de sen bir karar ver bana ne yapacaksin yemek ona göre kendimi hazirlayayayim evet akailili bende merak ettim, udon ve ramen arasindaki fark nedir??? galiba tahminimce kalinligin yani sira ramen yemegin ismi ama udon makarna cesidinin ismi (mi acaba ) | |
|
| |
PiNaTSu
Mesaj Sayısı : 500 Kayıt tarihi : 11/09/08 Yaş : 36 Nerden : JaPoNYa
| Konu: Geri: Udon Perş. 30 Nis. 2009, 16:07 | |
| udon digerlerine gore kalın oluyor buğday unu tuz ve su karışımı ile elde edilen makarna hamurundan oluyor hamurun icinde yumurta olmuyor yazları soguk tercih ediliyor sıcak corbanın icindede yeniliyor soba makarnası udondan hem içerik ve hem de kesilme şekli olarak farklı kara bugdaydan yapılıyor rengı gri gibi oluyor sıcak ve soguk yeniliyor ramen ise yumurtayla yapılıyor arasındaki fark bu hem hamuru farklı hem tuketim sekli hemde kesimi yapılısı farklı yazın sıcaklarda soguk soguk soba kışında soguklarda sıcak sıcak ramen 1 numara oluyor bence | |
|
| |
halitosan
Mesaj Sayısı : 1009 Kayıt tarihi : 19/02/08 Yaş : 43
| Konu: Geri: Udon Perş. 30 Nis. 2009, 17:30 | |
| pinatsu çok güzel açıklamış. efsane karidesin kafası kesiliyor ,temizleniyor kafasını ve kuyruğunu yemiyorsun . bu kadar korkma ramen çin mutfağından gelme japon mutfağına .evet kışın sıcak ramen süper oluyor | |
|
| |
shirayuri
Mesaj Sayısı : 2306 Kayıt tarihi : 09/03/09 Yaş : 40
| Konu: Geri: Udon Perş. 30 Nis. 2009, 20:00 | |
| aa simdi anladim, cok sagolun bir soru isaretini daha siliyorum kafamdan, yüzbinlerce soru isaretinden birisini | |
|
| |
japaaneese_finland_korea
Mesaj Sayısı : 36 Kayıt tarihi : 22/07/10 Yaş : 28
| Konu: Geri: Udon Cuma 23 Tem. 2010, 14:09 | |
| güzel gözüküyor | |
|
| |
| Udon | |
|