japon forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Dizi : Coffee Prince

+4
HeLL-in
Megumi
Orihara Maya
garett
8 posters
YazarMesaj
garett

garett

Dizi : Coffee Prince Empty
MesajKonu: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 29 Ocak 2009, 19:36

Dizi : Coffee Prince Coffeeprincemr7

Go Eun Chan(Yoon Eun Hye), küçük yaşta babasını kaybettiği için annesine ve
kız kardeşine bakmak için her türlü işte çalışmak zorunda kalmıştır.
Gerek bu zor hayat koşulları, gerekse giyim tarzı sebebiyle erkeksi
görünüşe sahip olduğu için sürekli erkek olduğu sanılmaktadır.
Bir gün şans seri tanıştığı, büyük bir kahve üreticisinin torunu olan
Choi Han Kyul(Gong Yoo)'un, yine aynı şekilde kendisini erkek sanması ve sadece
erkek garsonların çalışacağı "The Coffee Prince" adını verdiği kafesinde
çalışmasını istemesi üzerine erkek rolü oynamaya karar verir.
Ancak işler tahmin ettiği gitmemekte ve Kyul'a karşı içten içe aşık olmaktadır.
O andan itibaren neredeyse erkek rolü oynadığını unutarak yaptıkları zamanla
Kyul'u da etkilemeye başlamış, aralarında Go Eun Chan'ın hoşuna giden ama
Kyul'u rahatsız etmeye başlayan bir yakınlaşma doğmuştur.
Seri, yukarıda anlattığım olayları son derece komik bir üslupla işliyor.
Konu itibariyle de bu belli zaten. Benim açımdan tek olumsuz yönü, beklenen
sona çabuk ve engelsiz varması. Bir noktadan sonra herşey toz pembe oluyor.
Ama buna rağmen keyifle izlenebilecek bir seri.

Oyuncular:

Yoon Eun Hye .... Go Eun Chan
Gong Yoo ........ Choi Han Kyul
Lee Sun Gyun .... Choi Han Sung
Chae Jung Ahn ... Han Yoo Joo
Kim Ja Ok ....... Han Kyul
Choi Il Hwa ..... Han Kyul
Kim Young Ok .... Han Kyul
Park Won Sook ... Eun Chan
Kim Chang Wan ... Hong Gae Sik
Kim Jae Wook .... No Sun Ki
Kim Dong Wook ... Jin Ha Rim
Lee Un .......... Hwang Min Yeop
Lee Han Wie ..... Mr. Ku
Han Yeh In ...... Go Eun Sae
Kim Jung Min .... DK

Spoiler:
Orihara Maya
☆akailili-sensei☆
Orihara Maya

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 29 Ocak 2009, 22:34

Cok meshur bir dizi ama ben bir türlü izleyemedim. Ilk bölümüne baslamistim ama çok sarmadi. Halbuki Gong Yoo'nun varligi yeter ama iste... Belki devam etseydim hosuma giderdi Smile
garett

garett

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeCuma 30 Ocak 2009, 10:33

devam etmeni tavsiye ederim sensei. gerçekten çok eğlenceli bir seri.
Megumi

Megumi

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 23 Tem. 2009, 09:50

çok kötü bitirdiLer bea -__-''
sinir oLdum ben xD
resmen yarım kaLdı dizi -__-''

ama sanırım fiLmini çıkarmışLAr sonrada o-O
HeLL-in

HeLL-in

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 23 Tem. 2009, 18:18

Filmi mi?! Nasıl yaa? Ben hiç duymadım, görmedim,bilmiyorum =S
Megumi

Megumi

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 23 Tem. 2009, 21:48

evet diziyi izLEdiqim yerde öyLE demişLerdi o_O
bende ordan duydum ama araştırmadım o_O
HeLL-in

HeLL-in

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeCuma 24 Tem. 2009, 22:13

Ben uygun olduğum bi ara araştırırım. Merak ettim şimdi o.O
Lee

Lee

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeÇarş. 05 Ağus. 2009, 17:25

2010'da filmi geliyor..
belki gong yoo oynar çünkü askerde şu anda aralıkta terhis olcak..
ama yoon eun hye olmayacakmış..
işlerinin yoğunluğundan dolayı..
Megumi

Megumi

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeÇarş. 05 Ağus. 2009, 17:40

yha ama yoon eun hye oLmazsa fiLmi izLenmez yha -__-''
Orihara Maya
☆akailili-sensei☆
Orihara Maya

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeÇarş. 05 Ağus. 2009, 21:35

Nakatsu demiş ki:
2010'da filmi geliyor..
belki gong yoo oynar çünkü askerde şu anda aralıkta terhis olcak..
ama yoon eun hye olmayacakmış..
işlerinin yoğunluğundan dolayı..

Evet ya askerde su an o Dizi : Coffee Prince 57288 Saçlarinin tiras edilmis halini hiç begenmemistim hatta. Bir de koreli fanlari mektup yazmaya kalkmislar bakanliga, askerlik yaptirilmasin diye (ne kadar dogru bir haber bilemeyecegim gerçi Dizi : Coffee Prince 654939 )
Lee

Lee

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeÇarş. 05 Ağus. 2009, 21:42

2 yıl askerlik yapıyor..
Her hafta saat 8 de radyo programı sunup koreli hayranlarıyla buluşuyor..

diziye dönecek olursak ucu açık bitmişti.
2. sezon umutları vardı fanlarda ama filmle çıktılar karşımıza
bi de yoon eun hye nin kardeşine aşık olan kıt zekalı çocuk vardı.. [ adı aklımda değil ]
vefat etti.. motorsiklet kazasında..

başrollerde değişiklik olursa tamamen yadırgarım ben bu diziye gong la yoon'la sevdim.. Cool
Megumi

Megumi

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 06 Ağus. 2009, 11:07

hadi yha öLdümü o Crying or Very sad

biri bLoğunda 2009 öLen ve yaraLanan oyuncuLArın yıLı oLdu 2010 dan umutLuyum yazmış aynen katıLdım şimdi o bLog sahibine xD

senseii o fanLArın arkasındayım vaLLa ha!
2yıL askerLik yüzünden sevdiğim şarkıcıLar oyuncuLar ortadan kayboLuyorsürekLi yeter yeter aaa!

bide askerLik yaşı ne orada o_O xD
Orihara Maya
☆akailili-sensei☆
Orihara Maya

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 06 Ağus. 2009, 12:51

Öyle deme Megumi bizdeki gibi onlar da mecbur (vatan vatandir sonuçta Smile ). Askerlik yasi yaklasik bizlerdeki gibi olsa gerek. Bir forumda okuduguma göre 30 yasindan önce yapmalari gerekiyormus. Askerlik süresi de 24 ila 27 aymis.
Iste Gong Yoo'nun askerlikten bir resmi:
Spoiler:
Saçinin bu halini hiç sevmedim No
Megumi

Megumi

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 06 Ağus. 2009, 16:38

ana saçı bizim buraki asker koğuşundaki askerLerden daha kısa bea xD
+ resmen babama benzemiş haLe bak o_O xD

esas duruşta bide önünda yarbay faLan mı var acaba xD

üniformaLı erkekLere bayıLırım zuhahah xD
(şaka-__-'')

oh 24 iLa 27 arası oh jiyong kurtarıyor 3 yıLı daha var ohh Dizi : Coffee Prince 687508

derdime bak xD

saç uzar senseii erkekLErin saç çabuk uzuyor
askerLik biter 1 ay içinde o saç eski haLine geLir xD

gong yoo kaç yaşındaki sensei?
Lee

Lee

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 06 Ağus. 2009, 16:45

Dizi : Coffee Prince GongYoo-1

79 doğumlu 30 yaşında işte.. Cool
Megumi

Megumi

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 06 Ağus. 2009, 16:51

yaşını göstermiyor o_O
gerçi geneLde koreLiLerin hiçbiri yaşını göstermiyo xD
çok sevimLi adam yha T-T
Orihara Maya
☆akailili-sensei☆
Orihara Maya

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeCuma 07 Ağus. 2009, 01:59

Evet ya çok tatli Dizi : Coffee Prince 3098
Orihara Maya
☆akailili-sensei☆
Orihara Maya

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeC.tesi 10 Ekim 2009, 12:46

Ilk 4 bölümünü izledim fena degil simdilik Smile
Lenore

Lenore

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeÇarş. 03 Ağus. 2011, 20:35

Bu diziyi yeni izlediğim için kendime kızdım ama ülkemizin sınav gerçeği yüzünden susuyorum.
Dizilere olan özlemimle beraber gong yoo'yu ve dizinin güzelliğini de hesaba katınca 2 günde bitirdim bu şeker diziyi ^^

Bu arada o saf çocuğun öldüğünü okudum biraz önce buradan, çok üzüldüm ya ben seviyodum onu Crying or Very sad
Ecthelion

Ecthelion

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimePerş. 04 Ağus. 2011, 19:53

Oha ben izledim de unuttum bile. Dizi : Coffee Prince 654939 Kim ölmüş ya üşeniyorum okumaya. Saf kimdi?
Lenore

Lenore

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeCuma 05 Ağus. 2011, 13:15

Esas kızın kardeşine karşılıksız aşık olandı.
Ecthelion

Ecthelion

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeSalı 09 Ağus. 2011, 19:57

Hiç hatırlamadım valla Question
Orihara Maya
☆akailili-sensei☆
Orihara Maya

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeÇarş. 10 Ağus. 2011, 11:59

Ya vardı ya bir tane oğlan, "Angel, angel" diye diye dolaşan, hani erkek gibi giyinen kızın kız kardeşine aşık olan oğlan, ondan bahsediyorlar sanırım. Ona çok acımıştım dizide ben ya...
Ecthelion

Ecthelion

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeÇarş. 10 Ağus. 2011, 17:17

Haaaaa iri kıyım olan mı? Severdim ben onu bea.
Shizuka
asistan sensei
Shizuka

MesajKonu: Geri: Dizi : Coffee Prince   Dizi : Coffee Prince Icon_minitimeSalı 18 Şub. 2014, 13:36

Dikkat, spoiler içerir…

Diziyi bugün bitirdim. Bu dizi hakkında söyleyebileceğim tek şey: Favori Asya Tv Serim oldu! Bu yüzden uzuuun uzun bir yorum yazasım geldi, çünkü övecek bir çok nokta var bence, hatta bazılarını yazarken unutabilirim bile ^^

Öncelikle, dizideki baş rol kız karakterin çalışkanlığını, sorumluluk duygusunu çok beğendim. Bir kere diziyi izlerken kendine hayran bırakan bir baş karakter olmuş. Davranışlarının içtenliği, dobralığı, çalışkanlığı, yüzsüzlüğü! Ahaha çok sevdim kendisini Very Happy

Daha sonra, dizideki bütün oyuncuların oyunculuğunu beğendim. Ben deniz genelde j-drama izlemiş biri olaraktan bu husus benim için şok edici oldu. Çünkü benim seçimlerim yüzünden mi nedir genelde beğenmem Asya dizilerinde oynayanların oyunculuğunu. Ama herkes burada çok başarılıydı.

Bu dizide de çoğu dizideki gibi gender bender olayı vardı ancak bu durumu dizinin sonuna kadar götürülmemesi ana karakteri epey bir bölüm kız olarakta izlemiş olmamızı çok sevdim. Bunun dışında genelde kız oyuncular çok itici olmaması için çoğu dizide kız olduğunu çıkarabileceğimiz tiplerde olmasına rağmen bu dizide izlerken “Bu harbiden erkek ya la” dedirten bir tip yaratmaları benden artı puan aldı.

Gender bender dışında başka bir klasik husus iki aşık karakterin arasındaki maddiyat farkıydı ancak ona rağmen bir abartı yoktu. Örneğin, çoğu asya dizisinde maddi durumu iyi olan karakterleri köşklerde, koskoca arsa arazisi olan bir yerde görüp zenginlik ve fakirlik arasında hep bir vurgu görürüz. Çalışanları aşırı şekilde bir saygı gösterir ufacık bir ses çıkaramaz. Bu dizide işte bundan uzaktı. Aradaki fark vurgulansa da çok abartılmadan gösterilip aşırı karman çorman olaylar, entrika kuran karakterlerden uzak bir şekilde işlenip, doğal ve içten bir yolla sorun yaratılıp çözülmüş.

Ana karakterlerin arasındaki bağ ise beni bilgisayar başında eritti desem yeridir. Yüzümde aptal aptal fangirl ifadeleri ile izledim seriyi adsf

Öncelikle Han Gyeol’un Eun Chanı bu kadar içten sevmesi beni benden aldı. Onu erkek olduğunu sanarken ona rağmen ondan hoşlanması gerçek bir aşk belirtisi değilde nedir. Daha sonra cafedeki itirafı “Erkekte olsan, uzaylıda olsan bir şans vermeye ne dersin?” konuşması sadece benim içimdeki yağları eritmemiştir herhalde?

Kız olduğunu öğrendikten sonraki flörtleri… Eun Chan telefonda uyuyakalıp Han Gyeol’un bunu sevimli bulup telefonu kapatmadan o şekilde uyuması, sonra Eun Chanı “Seni Seviyorum”lu şarkısı ile uyandırması… Yerim lan ben sizi tarzı tepkilerime yol açtı Very Happy Ve tabi daha nice sahneleri…

Bunun dışında cafedekilerin Eun Chan ile Han Gyeol arasındaki flörtleri falan arada izlemeleri çok güzeldi asdhfuhudfashu Hele Han Gyeol “Sürekli ona iş yaptırıyorsunuz” diye kızdıktan sonra üçünün abartılı bir şekilde Eun Chana hizmet ettiği sahne çok tatlıydı ki <3

Ayrıca, yan karakterlerin aşklarıda çok güzeldi. Japon karakterimize az üzülmedim ben =( u arada aynı karaktrin “ikisi de erkek olup birbirinden hoşlansa ne olur, bu tür durumlar japonyada daha hoş karşılanıyor” tarzı yorumu beni benden aldı belirtmeden geçemeyeceğim asdhufhaudshuadfs

Beni biraz uyuz eden karakter Han yoo Ju oldu. Sevgilisine çok çektiren, bencil bir karakter olsa da yeri gelince ağır başlılığı sayesinde nefret ettirmedi. Örneğin genelde sevgilisi başka kızı öpünce kıskanır karakterler. Kendisi kıskansa da eun Chan elinden geleni yapıyor, yetişkinler kabahatli yaklaşımı çok hoşuma gitti.

Kısacası, dizilerde gördüğümüz abartı dramalar, entrikalar bu dizide yok. Abartı olmadığından dizi çok gerçekçi geliyor insana ve bütün atmosfer çok içten. Dizideki aşklar, olaylar gerçekçiliği ve içtenliği yüzünden insanı çok sarıyor - en azından beni sardı. Diğer izlediğim dizilerden çok farklı olması, abartılı olmadığı halde duygusal ve eğlenceli olması beni etkiledi. En azından baş karakterler arasındaki romantizmin bir çok insanı etkileyeceğini düşünüyorum. Daha çok yazmak istediğim şey olsa da üşeniyorum asdhfuhufasd Mutlaka tavsiye ediyorum diziyi <3

Dizi : Coffee Prince
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Dizi: Hero
» Dizi: I am sorry, I love you
» Dizi : Hello my teacher (2005)
» Dizi: My Fair Lady
» Dizi: You're beautiful / You're handsome