japon forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 sashimi

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
TrueMod
mod
TrueMod


Mesaj Sayısı : 66
Kayıt tarihi : 04/01/08
Yaş : 33
Nerden : Almanya

sashimi Empty
MesajKonu: sashimi   sashimi Icon_minitimeCuma 25 Ocak 2008, 17:47

sashimi Page7_blog_entry111_1

Malzemeler


* Japon hardalı Wasabi veya acı hardal
* Japon soya sosu veya soya sosu
* 1 adet kırmızı turp
* 1 adet orta boy havuç
* 500 gr. balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)



Yapılışı


Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Yani fileto olarak hazırlayın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin.

Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin. Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.

Not: "Sashimi"; Sushi benzerinde bir yemek, tek farkı içinde pirinç olmaması ve soya sosu konularak yenmesidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Aoi

Aoi


Mesaj Sayısı : 174
Kayıt tarihi : 11/02/08
Yaş : 32
Nerden : Sydney

sashimi Empty
MesajKonu: Geri: sashimi   sashimi Icon_minitimeÇarş. 27 Şub. 2008, 14:21

hiç fena değil ..Wasabi ile ağzını yakmak isteyenler için
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
sashimi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sashimi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: