japon forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Dengeli ve Besleyici mutfak

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
masayuki

masayuki


Mesaj Sayısı : 17
Kayıt tarihi : 04/03/08
Nerden : nihon

Dengeli ve Besleyici mutfak Empty
MesajKonu: Dengeli ve Besleyici mutfak   Dengeli ve Besleyici mutfak Icon_minitimePaz 09 Mart 2008, 12:42

Batılı gözlemcilerin Japon yemeklerinin yalın, çeşitten yoksun, tatsız tuzsuz olduğunda genellikle birleştikleri söylenmektedir. Ama dengeli ve besleyicidir. Kavurma, kurutma, lakerda, çiroz yapma, dumanlama, reçel, turşu gibi yiyecekleri saklama teknikleri çok gelişmiştir.
Japon mutfağının doyurucu besinleri şunlardır: Haşlanmış pirinç, yeşil çay, balık, midye ve deniz böcekleri, sebze, kök ve meyve turşuları, çeşitli deniz yosunları. Pirincin yerini bazen makarna şehriyesi ile balığın yerini tavuk, yumurta, fasulye, mantar alabilir.

Sütlü ve sütten yapılmış besinlerin Japonlara dokunduğuna değin yaygın bir inanç vardır. Yoksul Japonların katık yemeği, doyurucu nitelikteki haşlama beyaz pirinç (ortasında kırmızı renkli zerdali turşusu vardır)dir. Buna Bayrak yemeği de denir. Ayrıca şehriye çorbası da yaygındır. Meyve, öğünler arasında yenir.

Pirinç, yeşil çay, şoyu sosu bol ve parasızdır. İstenmeden sunulur, istenildiği kadar tüketilebilir. Çay soylu diye anılır, sayılır ve şekersiz içilir. Ayranı da bol içerler. Sade, şekerli, renkli ve meyveli olarak tüketirler.

Bir Balıkçı Köyünde Öğle Yemeği Örneği

Izgara balık, deniz kestanesi, çiğ midye, patlıcan haşlaması, sebze kızartması, iki adet sosis, haşlama kestane ezmesi, pirinç ve çay.

Akşam Yemeği Örneği

Yengeç haşlaması, deniz kestanesi, midye, palamut lakerdası, mürekkep balığı, mağro balığı haşlaması, yosun çorbası, turşu, pirinç ve çay.

Kent-Kasaba Lokanta Sofrası Örneği Öğle Yemeği

Cengiz Han Yemeği: 4-5 parça kemiksiz pirzola, sebze ve kökler, lahana yaprakları, tatlı patates, siyah bira, pirinç ve çay.

Akşam Yemeği Örneği

Çiğ ahtapot, beyaz turp, karides, patlıcan ve kabak kızartma, patates, bezelye ve kök bitkileri, Bambu ağacının filizleri, yılan balığı kızartması renkli ve çeşitli turşular, fasulye unu çorbası, karpuz, pirinç ve çay.

gurme guide den alintidir!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
V_panther

V_panther


Mesaj Sayısı : 13
Kayıt tarihi : 06/03/09
Nerden : İstanbul

Dengeli ve Besleyici mutfak Empty
MesajKonu: Geri: Dengeli ve Besleyici mutfak   Dengeli ve Besleyici mutfak Icon_minitimePaz 08 Mart 2009, 18:37

şu yemeklere konan bambu filizleri gerçekten çok lezzetli oluyor Dengeli ve Besleyici mutfak 454460
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
PiNaTSu

PiNaTSu


Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 36
Nerden : JaPoNYa

Dengeli ve Besleyici mutfak Empty
MesajKonu: Geri: Dengeli ve Besleyici mutfak   Dengeli ve Besleyici mutfak Icon_minitimePtsi 09 Mart 2009, 15:05

V_panther demiş ki:
şu yemeklere konan bambu filizleri gerçekten çok lezzetli oluyor Dengeli ve Besleyici mutfak 454460
bambu filizleri (take) çok saglıklı ve çok lezzetli ama soya filizleride çok saglıklı kalbe çok iyi geliyor salatalara filan çok yakışıyor Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
V_panther

V_panther


Mesaj Sayısı : 13
Kayıt tarihi : 06/03/09
Nerden : İstanbul

Dengeli ve Besleyici mutfak Empty
MesajKonu: Geri: Dengeli ve Besleyici mutfak   Dengeli ve Besleyici mutfak Icon_minitimeSalı 10 Mart 2009, 00:17

PiNaTSu demiş ki:
V_panther demiş ki:
şu yemeklere konan bambu filizleri gerçekten çok lezzetli oluyor Dengeli ve Besleyici mutfak 454460
bambu filizleri (take) çok saglıklı ve çok lezzetli ama soya filizleride çok saglıklı kalbe çok iyi geliyor salatalara filan çok yakışıyor Very Happy

çok haklısın pinatsu cheers
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Dengeli ve Besleyici mutfak
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri-
Buraya geçin: