Geçenlerde arkadaşlar sayesinde bir Japon gününe katılma olasılığım oldu. Yapılan etkinliklerden biri de dango yapımıydı.
Dango hamurdan yapılan ve değişik tatlar eklenilen bir tatlı.
Orada öğrendiğim tarifi paylaşayım dedim
Malzemeler- 120 gr pirinç unu
- 80 gr yapışkan pirinç unu
- 150 gr toz şeker
YapılışıBir kapa bu malzemeler koyulup karıştırılıyor.
Biz üç farklı tat olsun diye hamuru üçe ayırdık. Ben çok az matcha koydum mesela. Arada çok az su dökerek hamur bir bütün olana kadar iyice yoğuruluyor.
Bu hamur küçük parçalara ayrılıp toplar haline getiriliyor.
Sonra bu topları sıcak suya atıyoruz ve toplar su yüzeyine çıkana kadar pişiyor. Arada karıştırmak gerek.
Pişen topları sonra da soğusun diye soğuk suya atıp çıkarıyoruz.
Sonra da şişlere geçiriyoruz.
Eğer hamuru iyice top haline getirmezseniz, şekilsiz oluyor :
Yeşil olanlar matchalı, beyaz olanlara özel bir tat katmadık. Pembe olanlar neydi unuttum ^^'' İstediğiniz şekilde tatlandırabilirsiniz. Yine de çok tadı olan bir tatlı değildi bence.
(
Not: en üstteki resmi netten buldum, diğerlerini ben çektim)