Hemen yazayım tarifi
Öncelikle 5 su bardağı suyu bir tencereye boşaltım içine 2 subardağı tayland pirinci ekledim ^^ sonra 2 yemek kaşıgıda tuz ekledim ama miktarlardan emin değilim japonlar tam olarak nasıl yapıyorsa ^^ okuduğum anladığum kadarıyla yapmaya çalıştım
su prinç tuz bunlar size bağlı ama sanırım pirinç lapa gibi yapış yapış olması için tuzlu suda kaynaması gerekiyor
sonra pirincim kaynadı 20 dakika felan sonra aldım süzdüm süzgeçte ve kaldı öyle.
sonra deniz yosunlarını şerit şeklinde kestim.
küçük karidesleri haşladım,domateslerin kabuğunu soyup iyice küçülttüm ve kaşar peynirinide rendeledim
siz istediğinizi koyabilirsiniz zaten içine hatta sade bile olabilir.
sonra bir tabağa biraz su ekledim üstünede soyasosu ekledim ve bolca tuz ekledim
bu tabaktaki suya elimizi herseferinde batırıyoruzki elimize pirinç alıp şekil verirken yapışmasın
bu şekilde istediğiniz şekli veriyoruz pirince elimizde sonra içini çukurlaştırıp istediklerimizi koyuruz
sonra kapatıyoruz yuvarlıyoruz yada üçgenleştiriyoruz
sonra son olarakta deniz yosunumuzu sarıyoruz pirince yada sarmasanızda olur size bağlı buda
bütün pirinçler bitene kadar yapıyoruz ve pirinç kekleri soğuması için buzdolabına bırakıyoruz
soğuduktan sonrada afiyetle yiyiyoruz
Benimkiler tuzlu olmuştu biraz
ama ilerde daha iyilerini yaparım sanırım