Japon'lar tarafından çerezlik tüketilen bir çeşift fast foodtur kendisi. Özel bir ızgarada yapılır. ızgaralar yarım küre şeklindedir ve üstü açıktır, sayısı 20-30 dan 100'e kadar çıkar. İçerisine kreplerde kullanılan yumurtalı ve unlu karışımdan konur ve takoya esas tadını veren kırmızı ahtapot bacağı eklenir. Daha sonra pişiren usta eline iki tane ucu sivri çubuk ile sürekli çevirerek takoları pişirir.
Piştikten sonra karamelli bir sos ve mayonez ile servis yapılır, üzerine de kurutulmuş balık kıyması serpiştirilir. Sıcakken yemek pek tavsiye edilmez, adamın ağzını çok kötü yakıyor. Ben genelde 1 saat bekledikten sonra yiyordum.
Marketlerde bunu evde yapabilmek için elektrikli tako ızgarası da satıldığını gördüm, fakat kırmızı ahtapot Japonya'ya özgü bir hayvan olduğu için ülkemizde bunu yemek sanırım şu anda imkansız.