Antalya’da 4 yıl önce wasabi diye acısoslu avokado salatası getirmişlerdi. Daha önce hiç wasabi görmeyen veya yemeyen turistler bile bu numarayı çok yutmuş sanırım çünkü yanımızdaki masada Almanca konuşan bi grubun önünde de vardı. Olayı sakin bir şekilde sorduğumda ise; açıklama ve mazeret olarak ama sonuçta tad aynı diye bir pişkin cevab aldım.
Sonra oradan hoş ayrılmamıştık.
Bence Japonya dışında hiçbiryerde yenmemeli, çünkü sahteleriyle karşılaşma riskiniz çok fazla.
Ayrıca gerçekten Türkiye'de birkaç kişi hariç kimse Wasabi'nin tam olarak nasıl yapılması gerektiğini bilmiyor. (onlarda çinli aşçı zaten )
Taklitleri’nin en iyi niyetli olanlarında bile; turpları hardala bulayıp, hamsi balığını çeşitli sebzelerle karıştırılarak üzerine bildiğiniz acısso dökülüp satıldığına da birebir şahit oldum.