japon forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 kimuchi (kore turşusu)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PiNaTSu

PiNaTSu


Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 36
Nerden : JaPoNYa

kimuchi (kore turşusu) Empty
MesajKonu: kimuchi (kore turşusu)   kimuchi (kore turşusu) Icon_minitimeC.tesi 16 Mayıs 2009, 20:11

1 adet lahana , 2 beyaz turp, 2 yeşil sogan ,2 bardak kırmızı toz biber , 5 yemek kaşıgı tuz ve şeker ,5 diş sarımsak , 1 kök taze zencefil, 1 demet tere , 1 kase karides suyu

Lahana yaprakları ikiye bölünüp tuzlanarak 3 saat bekletilir. Turplar dilimlenir ve su teresi kesilir. Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dövülür. Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır. Bu karışıma, dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır. Lahanalar yıkanarak süzülür. Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur. Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir ve mayalanmak için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir ayrica karides suyu kullanmak istemeyenler 1 kase su ilede karıştırabilir,acı fazla kullanmayanlarda toz biberi kendi damak zevkine göre azaltabilirler.Afiyet olsun cheers
kimuchi (kore turşusu) Apkimuchi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
kimuchi (kore turşusu)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kimuchi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: